Druženje

 

Pozdravljene gasilke in gasilci!

Na našem občnem zboru, ki se je odvijal v mesecu Januarju nam je pobrateno društvo DVD Višnjica v dar za uspešno sodelovanje prineslo kotel za pripravo pečenk. Naš pogoj, da sprejmemo tako veličastno darilo je bil, da se skupaj zberemo na pikniku in preizkusimo kako kotel deluje. Tako smo se drugo soboto v Maju zbrali za našim gasilskim domom in pričeli z preizkušnjo samega kotla. Lokalni mesarji so nam pripravili željeno meso in naš Boris, ki je že kar navajen takega dela se je lotil pečenja. Seveda, stvari na začetku niso bile idealne saj smo morali namestiti še dimnik. Da smo lažje razporejali žerjavico po kurišču je poskrbel naš gasilec Kristjan, ki je urno zvaril ˝širazen˝ (to je nekakšna železna palica, ki so jo uporabljali naši predniki, ki so imeli ˝šporhete˝na drva).

Seveda so se nam pri obedovanju in preizkušnji pridružili tudi bratje iz DVD Višnjica in tudi kubaraši iz Prve Kubare Višnjica.

Malo po 17 uri smo se skupaj odpravili na ogled naše lokalne znamenitosti Križne jame. Tam je vsak dobil svoje škornje in svetilko ter smo se pod vodstvom vodiča pustili zapeljati znamenitostim same jame. V jami smo imeli tudi manjšo plovbo po jezercu na čolnu, ki je sprejel kar 19 ljudi.

Po obisku jame smo se vrnili v naš gasilni dom ter preizkušali dobrote iz kotla še dolgo v noč.

Na pomoč, Rajko

 

Razširi besedo. Delite to objavo!