Zvezna vaja GZLD v IC Markovec – Delo s prenosnimi gasilskimi črpalkami

V nedeljo 21.10.2018 je v Markovcu Gasilska zveza Loška dolina izvedla zvezno vajo na temo dela s prenosnimi gasilskimi črpalkami. Vajo so vodili člani PGD Iga vas, prisotna so bila vsa gasilska društva Gasilske zveze Loška dolina (PGD Stari trg, PGD Iga vas, PGD Babno polje, IGD Kovinoplastika Lož) z približno 40 gasilci.

Simulirana je bila krizna situacija gorečih zalogovnikov v neposredni bližini lesnopredelovalnega obrata. Odvzem vode vode iz hidrantnega omrežja v tem scenariju ni bil možen (vaja je bila izvedena z namenom prilagajanja ob odpovedi vodovodnega omrežja, ki je v Loški dolini kar aktualna tema), zato smo vodo odvzeli iz Velikega Obrha. Čeprav so gasilske čpralke prenosne (~190 kg) jih ni ravno zabavno nositi po strmem razmočenem terenu,  nemalo problemov pa so nam povzročale alge, ki so nam mašile sesalni koš (PGD Iga vas je bilo v tem primeru najbolj pripravljeno z dodatno žičnato košaro, ki je omejila mašenje sesalnega voda). Kljub preglavicam smo vajo uspešno zaključili in se iz nje veliko naučili.

V postroju po vaji so bila podeljena priznanja za vse, ki so uspešno opravili tečaj – Gasilec pripravnik. Prostovoljno gasilsko društvo Stari trg vsem “novopečenim” gasilcem čestita in jih vzpodbuja za nadaljne izobraževanje.

Pozdravljamo vas z gasilskim pozdravom “NA POMOČ!”

Veliko več fotografij si lahko pogledate v naši Facebook skupini 

Razširi besedo. Delite to objavo!