Gasilska maša na god Sv. Florjana

sv-florjan-2016

Pozdravljeni gasilci in vsi, ki spremljate našo spletno stran!

Ker v sredo 4.5.2016 goduje Sv. Florjan je danes na 1.maj (praznik dela) potekala maša z namenom počastivtve tega svetnika, ki je zavetnik gasilcev in patron proti požarom in poplavam. Ob 9:30 se nas je zbralo okrog 25 gasilcev iz Prostovoljnih Gasilskih društev Stari trg, Kovinoplastika Lož in Iga vas. Tovariš poveljnik Boris nas je lepo razvrstil in kakor se v slogu gasilcev spodobi popeljal v župnijsko cerkev v Starem trgu.

sv-florja-2016-1

Kljub dežju je četica korakala k sveti maši. V cekvi kjer je tudi kip Svetega Florjana nas je župnik Boštjan sprejel požegnal in daroval mašo za vse padle in živeče gasilce. Gasilce, ki požrtvovalno in dobrovoljno pomagajo vsem pomoči potrebnim ljudem, živalim in imetju v bližnji in daljni okolici. Po koncu maše smo se še malce za spomin postavili pred fotografski objektiv.

sv-florja-2016-2sv-florjan-2016-3

Kakor se za gasilce spodobi smo se tudi vrnili na izhodiščno točko, kjer je potekala manjša pogostitev.

sv-florjan-2016-4

Ker je pa danes 1.maj je aktiven tudi pihalni orkester Kovinoplastike Lož, ki nam vsako leto na 1.maj v vseh vaseh pripravi budnico. Za konec njihovega kroženja so se ustavili še pred gasilnim domom v Starem trgu in nam namenili par gasilskih poskočnic.

sv-florjan-2016-5Vsem gasilcem gre pohvala za obisk maše ter vabilo za naslednje leto. Hvala tudi godbenikom za popestreno nedeljsko dopoldne in tudi za budnico, ki nam jo pripravijo vsako leto.

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

Razširi besedo. Delite to objavo!