Priprava na postavitev mlaja

Pozdravljena druščina in vsi gasilci, ki spremljate našo spletno stran.

Na zadnjem kolegiju smo se odločili, da bomo tako kot vsako leto tudi letos postavili smreko v čast 1. maju prazniku dela. Za pripravo smreke so ponavadi zadolženi veterani našega gasilskega društva. Tako je logar odkazal dve smreki in danes na praznik dneva boja proti okupatorju smo se odpravili proti ˝šrangi˝ kjer so naju čakale ti dve smreke. Izglasovli smo katera bo najbolj primerna za nas. Glasovi so bili: trije za smreko pri cesti, en nevtralen glas in en zadržan. mlaj-1Tako sta majster in vajenec prijela vsak svoje orodje in začela z podiranjem smreke. Po nekaj minutah je smreka lepo začela padati na začrtano mesto. Vsi veseli smo se odpravili na ogled te snežniške lepote. Merila je 28 metrov in vrh naj bi bil cel. Takoj smo začeli lupiti lubje saj nismo hoteli imeti lubja okoli gasilskega doma.

mlaj-3

Po lupljenju smo jo postavili na ˝suro˝. Takoj ko smo jo dvignili od tal smo ugotovili da je prišlo do manjše nesreče. Do katere nesreče je pa prišlo boste videli, ko bo mlaj stal. Do takrat naj bo pa skrivnost oziroma pobuda, da si mlaj ogledate v živo.

mlaj-4

Po nekajkratnih ovinkih in prevezovanjih nam je uspelo priti do gasilnega doma v Starem trgu. Novi krožni promet v Starem trgu nam ni delal velikih preglavic saj smo ga spretno zvozili. Tako je če imaš okoli osebje, ki ve kaj dela. Spodaj pa še nekaj slikic, ki vam prikazujejo potek današnjega dela. V petek naj bi predvidoma vsadili to avtohtono vrsto smreke. Vsak, ki bo šel mimo naj si s ponosom ogleda simbol 1. maja in praznika dela.

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

mlaj-5 mlaj-7 mlaj-8 mlaj-9

Razširi besedo. Delite to objavo!